Tillbaka till stora kartan

Berga Skafferi

Är du sugen på Lyckliga Hönans Glass eller vår prisbelönta Ostkaka? Då har du kommit rätt!
Kliv in i vårt vackra hus Berga Skafferi och njut av lokalt producerad ärlig mat!

Berga Skafferi finns på Berga gård – ett Kravcertifierat lantbruk med ägg, lamm och växtodling. I Skafferiets Gårdsbutik säljer vi en del av det gården producerar både som råvaror och i förädlad form. Vi har eget och lokalt mathantverk, lokala råvaror och lite annat som vi gillar.

Från gården hämtar vi dagsfärska ekologiska ägg, ekologiskt kött från gårdens naturvårdande lamm, våra kokhöns, humle till ölen och ekologiskt mjöl och senap från gårdens åkrar.

Vi tar hem ostar, bröd, syrat & kimchi, honung, olja & vinäger, potatis & grönsaker, must och öl mm från lokala kollegor. Vi har svenska linser, quinoa, ärtor & bönor. Varor från andra länder som kaffe, te, torkad frukt och godis är schyst odlade och har tydligt ursprung. Vi säljer Rapsodines sortiment – hudvård baserat på svensk ekologisk kallpressad rapsolja samt disktrasor från Växbo lin, bivaxdukar mm.

I Skafferiets Café med utsikt över odlingslandskap och hönshage kan man njuta av gott fika, bland annat vår egen glass och ostkaka. Vi har matiga surdegsmackor med ägg, räkor och nymixad majjo och bakverk baserade på gårdens produkter.
Följ oss på FB eller Instagram för aktuell meny och öppettider!

Vill du boka ett möte, kurs eller konferens centralt men lantligt kan vi ordna det på Skafferiets ovanvåning. Då ingår även frukost, lunch och fika med fokus på lokala råvaror.
Vi har gott om parkering och buss 513 från Örebro stannar vid allén upp till gården.

Under Matresan har vi besök av flera lokala producenter och mathantverkare. Vi erbjuder lunch i form av lokal pasta eller en mättande soppa. Det kommer även att grillas en del korv.

Välkomna önskar vi på Berga gård!

Plats under matresan
Berga Gård, Fjugesta