Tillbaka till stora kartan

Bryggerikrogen i Nora

Välkommen till Bryggerikrogen

Den 6 augusti 2015 öppnade vi dörrarna för första gången. Sedan dess har grundtanken varit att servera riktig mat, gjord på svenska råvaror i säsong, naturligt vin och öl från svenska bryggerier, i en välkomnande och hjärtlig miljö.

Kvarteret Bryggeriet

Tack vare sitt läge intill tre forsar har platsen som idag kallas Kvarteret Bryggeriet varit ett industriområde med anor från 1500-talet. Bryggerihuset, som idag är konsthall, byggdes från 1893 och man kan fortfarande se spår av den öltillverkning som pågick där fram till 1950-talet. De övriga byggnaderna i området uppfördes 1890–1950. Vår restaurang ligger i gamla Tändrörsfabriken, som användes till bland annat tillverkning av stubintråd, tjärkokeri och förvaring av krut.

Krögarna

Veronica Carlsson är uppvuxen i Bergslagen. Efter många år i Åre, på bl a Villa Tottebo och Fäviken Magasinet, arbetade hon i Stockholm, senast 5 år hos Mathias Dahlgren. Hon har stor erfarenhet inom gastronomi och dryckeskunskap. 2015 flyttade Veronica hem och grundade Bryggerikrogen.

Erik Lindeberg är delägare och köksmästare hos oss. Erik har en gedigen erfarenhet från bl a Seglarhotellet på Sandhamn, Sophies Bar i Stockholm och de senaste 10 åren innan Bryggerikrogen var han köksmästare på Loka och Grythyttans Gästgivaregård.

Denna helg serverar vi lunch och har som vanligt öppet på lördagskvällen i restaurangen. Luncherna är drop in och kvällen då rekommenderar vi bordsbokning.

Denna helg pågår även kultureventet Ljusstråk i Nora kommun så det finns massor av utställningar i kvarteret Bryggeriet och runt om.

Kategorier
Plats under matresan
Prästgatan 42, Nora
Ordinarie plats