Tillbaka till stora kartan

Hjulsjö 103

Välkomna till Hjulsjö – bergslagsbyn där Magnus & Märta år 2017 öppnade ett hantverksbageri och kafé, öppet lördag & söndag året om, förutom under högsommaren då familjen stänger ner för sommarlov. Sedan 2021 driver paret även cidertillverkning på gården som de beskriver såhär: ’…I Hjulsjö jäser vi ca 2000 liter torr cider per säsong och buteljerar varje årgång för hand, gjord på enbart pressade äpplen, jäst i en process som liknar vinets, och kallar det naturcider. Cider jäst på enbart äpplen är fortfarande i början av sin utveckling i Sverige, och det tar tid – år – att lära sig och förstå vilka sorter som växer här, eller vilka av de lokala sorterna som är mest lämpade för cider.”

Under matresehelgen kommer du kunna gå med på visningar i cideriet, provsmaka gårdens cider och köpa med dig hem i och med att det från juni 2025 blivit tillåtet med gårdsförsäljningar alkohol. Bageriet kommer att ha ett litet men extra gott utbud av surdegsbröd och bullar bakade på lokala kulturspannmål, dagens bryggkaffe rostat i det egna rosteriet, och veg. sopplunch med bröd.

Plats under matresan
Hjulsjö 103, Hällefors