Tillbaka till stora kartan

”Konsumentens väg till vildsvin”

Nyfiken på att smaka på en ny snabbmatsprodukt med vildsvin? Besök oss i Grythyttan under Matresan den 4–5 september. Vi ser fram emot att ta del av dina synpunkter och höra om du skulle vilja se dessa rätter i frysdisken hos din lokala butik.

 Kommer du at åka mellan Nora och Grythyttan? Passa på att vara med på vår tipsåkenad så får du chansen att vinna en lokal matkasse!

Tipsåkenad Nora – Grythyttan den 4-5 september (lansstyrelsen.se)

Vildsvin är idag ett vanligt inslag i länets natur
På senare tid har antalet vildsvin ökat och därmed också skador på tomter, skog- och jordbruksmark samt i trafiken. Vi tror att om fler konsumerar vildsvinskött så bidrar det till att hålla stammen nere.

Konsumenternas väg till vildsvin är ett projekt där Länsstyrelsen i Örebro län tillsammans med två lokala företag, DelMat och Bergslagsdelikatesser, tar fram näringsrika snabbmatsprodukter av vildsvinskött. Produkter som vi hoppas ska finnas tillgängliga att köpa även efter projektets avslut. Vi hoppas med projektet och produkterna att nå fler konsumenter och visa möjligheten att äta vildsvinskött till vardags.

Välkommen till torget i Grythyttan och smaka och prata vildsvin med oss, här hittar ni även DelMat som tagit fram produkterna.

Plats under matresan
Torget, Grythyttan
Ordinarie plats