Tillbaka till stora kartan

Lilla Väsbys Lantbod

Välkomna till LillaVäsby, en liten gård på Närkeslätten. Här bedrivs växtodling, lamm- och nötköttsproduktion, där vi fokuserar på djurens välbefinnande.

Vi driver vår gårdsbutik Lilla Väsbys Lantbod. Här finner du gårdens egna produkter i form av vackra lammskinn, nötkött, hamburgare, olika sorters korvar och ett brett men noga utvalt sortiment från våra närproducenter. I säsong finns även gårdens egna lammkött. I Lantboden kan man betala med kort, swish eller kontant. För öppettider se hemsidan www.lillavasby.se.

I dec 2017 tog vi över driften av vår granngård Stora Luggavi.

Många känner till Stora Luggavi Gård tack vare det populära, högklassiga, kvalitetsköttet som säljs i butik. Det finns både på ICA Maxi i Kumla och hos Ica Maxi Universitetet i Örebro.

För oss är det viktigt att djuren behandlas väl och får leva ett härligt liv, därför sköter vi om våra med värme, kärlek och respekt. Trots att vi nu har fler än tanken var från början så vill vi fortfarande bevara den småskaliga känslan.

Grundtanken är att djuren skall ingå i det naturliga kretsloppet där de bidrar till biologisk mångfald och betade öppna landskap. Våra djur hjälper bl.a. till att beta de vackra naturbeteshagarna runt de kända platserna Riseberga och naturreservatet Ekåsen i Hackvad, samt våra egna hagmarker kring gårdarna. Förutom denna miljönytta får vi även gödsel till åkrarna och vi kan förse många människor med god närproducerad mat på bordet.

Vi hoppas att våra kunder känner som vi, att man kan äta vårt kött med gott samvete, eftersom maten man tillagar och äter kommer från djur som vi garanterar har haft det bra. Dessutom hoppas vi att varje måltid bjuder på en riktigt bra smakupplevelse.

-Vårt mål är att varje kund skall bli så nöjd att man vill komma tillbaka till oss igen…


För mer info se hemsidan, där kan man även beställa våra populära köttlådor.

Vi önskar er varmt välkomna till oss!

Mvh Ida & Arvid

Plats under matresan
Lilla Väsby 5170, Fjugesta