Tillbaka till stora kartan

Törsjöväxt AB

Om oss

På Närkesslätten mellan Kumla och Örebro ligger vår släktgård där vi jobbar hårt för att skapa produkter som är anpassade till det moderna samhället på ett klimat-och miljövänligt sätt.

Idag drivs gården gemensamt av den sjunde och åttonde generationen. Detta koncept är vad som skapar en god blandning mellan erfarenhet och ung framtidsglöd som hela tiden driver företaget framåt men med en god kunskap och erfarenhet. I företaget idag ingår Magnus Pettersson, fru Sara Pettersson och de två sönerna Johan Pettersson och Alexander Pettersson

Vårt mål med den här satsningen, med vårt eget varumärke Törsjöväxt AB är att komma konsumenterna närmre. Vi vill bidra till en bättre förståelse för vart maten kommer ifrån genom att vara tydliga att det är vi som odlar och att vi tar ansvar för våra produkter.

Vår första produkt är Ekologisk Havregryn i 750 grams förpackningar. Havren kommer från vår gård och är ekologiskt odlad enligt Kravs regelverk, vilket ger en säker och närproducerad produkt för konsumenterna.

Historia

Daniel Moberg är grundare till det som idag, 250 år senare har utvecklats till Törsjöväxt AB. Gården har sitt ursprung i Törsjöby men år 1870 flyttades gården till karlsgården där den än i dag är verksam. Idag drivs gården av den sjunde och åttonde generationen. Företaget Törsjöväxt bildades 2016 som en del av företaget för att kunna odla ekologiska grödor. Målet med företaget är att kunna bidra till att skapa en hållbar utveckling av framtiden.

Vi kan vår odling och brinner för att ta fram bra råvaror. Vi har haft det som långsiktigt mål att ta fram råvaror som vi kan dela med oss av till flera människor.  Vi vill också bidra till att avståndet mellan producent och konsument blir mindre. Klimatsmart, närodlat, ekologiskt och gott är de orden vi har som riktlinjer.

Plats under matresan
Kräcklinge Skärshult 5252, Fjugesta
Ordinarie plats